ASF aplică o nouă politică de recrutare, "exclusiv pe merit" şi cu evitarea conflictelor de interese

Data publicarii: 01-07-2014 | Finante-Banci

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va aplica de marţi, 1 iulie, o nouă politică de recrutare a angajaţilor, selecţia desfăşurându-se prin concurs, simultan extern şi intern, bazată "exclusiv pe merit" şi va viza evitarea conflictului de interese, cu respectarea normelor de etică.

"ASF îşi propune să aplice procese de recrutare şi selecţie bazate exclusiv pe merit pentru a ocupa posturile din cadrul autorităţii cu persoanele cele mai calificate pentru poziţia respectivă. Pentru atingerea ţintelor de performanţă stabilite în strategia de dezvoltare a ASF se impune un proces de recrutare deschis către piaţa forţei de muncă, dar şi menit să încurajeze dezvoltarea în cariera profesională a propriilor angajaţi", se arată documentul privind noua politică de recrutare, aprobată de Consiliul instituţiei la finele săptămânii trecute.

Actul reglementează metodele de recrutare şi selecţie pentru ocuparea posturilor vacante, principiile pe care se bazează recrutarea şi selecţia viitorilor angajaţi, criteriile generale de eligibilitate, precum şi condiţiile pe care candidaţii trebuie să le îndeplinească pentru ocuparea unor funcţii de conducere în cadrul ASF.

"Noua procedură de recrutare şi selecţie stabileşte criterii şi metodologii care ne vor ajuta să avem în cadrul organizaţiei, în proporţie majoritară, profesionişti desăvârşiţi", a declarat într-un comunicat preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu.

Recrutarea se va face prin concurs, care va cuprinde test profesional, evaluarea compatibilităţii cu postul prin testare psihometrică şi interviu, precum şi interviu socio-profesional, la care participă cel puţin trei candidaţi interni şi externi pentru fiecare post disponibil.

SURSA: Mediafax.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: